SilicaHorse & SilicaDogs

Hoe het werkt

Silicium in SilicaHorse, wat doet dat met uw paard?

Veel van de voornaamste klachten bij paarden zijn gerelateerd aan hoeven en gewrichten. Veelal is dat een gevolg van een tekort aan silicium (b.v. brokkelhoeven, scheur in de hoornwand ) of een gevolg van een ontsteking die veroorzaakt wordt door bacteriën/schimmels (b.v. rotstraal, white line desease ). Hieronder wordt ingegaan op de werking van SilicaHorse (silicium) en Anti-rotstraal (bacteriën). Later wordt, voor de meer geïnteresseerde lezer, in detail ingegaan op het mineraal silicium en het effect van silicium op het lichaam van mens en dier

Silicium en het lichaam

De eerste tekenen van een tekort aan silicium zijn meestal te vinden in de huid, haar (lees vacht bij paarden) en nagels (lees hoeven bij paarden). De huid en het haar verliezen hun kracht en elasticiteit en nagels worden kruimelig en breekbaar. Deze symptomen komen veelal voor bij ouderen, omdat de silicium-concentratie in het bloed afneemt naarmate de jaren toenemen.
De suppletie van silicium houdende voeding doet dit effect teniet en haar, huid
en nagels zullen zichtbaar verbeteren.

Silicium in combinatie met Moringa

Sinds enige tijd wordt bij de aankoop van SilicaHorse  een zak Moringa poeder er gratis bij gedaan. Deze combinatie is uniek. Silicium is een mineraal dat met name bijdraagt tot soepele gewrichten en gezonde hoeven. Een paard heeft daarnaast behoefte aan een scala van mineralen,  vitaminen, anti-oxidanten en aminozuren en in specifieke omstandigheden ook eiwitten. Moringa levert daarmee een zeer nuttige aanvulling is op het dieet van uw paard. Zo is bekend dat hoefbevangenheid als gevolg van een hoefontsteking mede het gevolg is van het gebrek aan eiwitten,, mineralen en vitaminen.

Een van de specifieke eigenschappen van silicium is dat het ook als transportmedium fungeert, dat wil zeggen dat het zorg draagt van een optimaal transport van de componenten van het Moringa poeder.

Daarnaast is de neurotransmitter L-tryptofaan in Moringa een uiterst nuttige aanvulling op het dieet van het paard. Deze vervult een belangrijke rol bij stress en stemming van uw paard. Hierdoor is uw paard rustiger en minder nerveus en schrikachtig.

 

berichten