Vloeibaar Silicium en gewrichten/botten

Silhouette op het strand

Kraakbeen slijtage

Slijtage van de gewrichten wordt veroorzaakt door een degeneratie van het gewrichtskraakbeen. Het evenwicht tussen de opbouw en afbraak van het kraakbeen is verstoord. Dat is een gevolg van een combinatie van beschadiging van de gewrichten en normale slijtage.

Soms is de kraakbeen slijtage zo sterk dat ook het bot wordt aangetast. Hoe ouder een mens of dier wordt, hoe groter de kans is op slijtage van de gewrichten.

De elasticiteit van het kraakbeen is van wezenlijk belang, want het beschermt de botten tegen de lichte schokjes die telkens door uw bewegingen worden veroorzaakt. Het vergemakkelijkt de bewegingen van het ene bot(uiteinde) over het andere. Het ontstaan van artrose kan worden toegeschreven aan veroudering, telkens terugkerend letsel en voeding.

Kraakbeen

Opname Silicium

Silicium bevordert het vernieuwen van kraakbeen, hiervoor is één element van wezenlijk belang: silicium. Hoe ouder de mens en/of dier wordt, hoe moeilijker het wordt om silicium in het lichaam op te nemen en wat daar nog bijkomt is dat in de moderne voeding weinig opneembaar silicium aanwezig is.

collageenvezels

Silicium bevordert het aanmaken van collageen-vezels die mede het kraakbeen vormen. Een tekort aan silicium betekent dus ook een tekort aan collageen en dat is nu juist de lijmstof die de moleculen van ons kraakbeen bijeen moet houden.

Bindweefsel opbouw

De opbouw van meer bindweefsel (meer collageen) heeft ten gevolge dat banden, kapsels en pezen sterker worden. Ook wordt het bot sterker (grotere botdichtheid).

Tevens is het bindweefsel proteïne essentieel voor de flexibiliteit van het bot.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *