Stop artrose bij honden, hoe Silicadogs hierbij helpt

SilicaDogs met vloeibaar opneembaar Silicium en artrose bij honden, hoe werkt dat nou?

Artrose bij honden
Artrose bij honden
Slijtage van de gewrichten wordt veroorzaakt door een degeneratie van het gewrichtskraakbeen. Het evenwicht tussen de opbouw en afbraak van het kraakbeen is verstoord. Dat is een gevolg van een combinatie van beschadiging van de gewrichten en normale slijtage. Soms is de kraakbeenslijtage zo sterk dat ook het bot wordt aangetast. Hoe ouder een hond wordt, hoe groter de kans is op slijtage van de gewrichten. De elasticiteit van het kraakbeen is van wezenlijk belang, want het beschermt de botten tegen de lichte schokjes, die telkens door  bewegingen worden veroorzaakt en het vergemakkelijkt de bewegingen van het ene bot(uiteinde) over het andere. Het ontstaan van artrose kan worden toegeschreven aan veroudering, telkens terugkerend letsel en silicium arme voeding. Silicium is van wezenlijk belang voor het aanmaken van collageenvezels die mede het kraakbeen vormen. Om kraakbeen voortdurend te vernieuwen is één element van wezenlijk belang: silicium, dat het voornaamste bestanddeel is van SilicaDogs.

Dat artrose onomkeerbaar is, een misvatting dus!

Stram en stijf

Oudere dieren zijn vaak stram en stijf in de gewrichten, met name bij het opstaan. Een van de oorzaken is dat het zachte kraakbeen dat zich aan het uiteinde van een bot bevindt, is aangetast Kraakbeen is het zachte elastische laagje in de gewrichten dat men aantreft bij bijvoorbeeld het eten van kip. Het is een rubberachtige, enigszins doorschijnende substantie. Het lichaam is steeds in beweging. Het bewegingsapparaat en dus de ewrichtsfunctie, bepaalt voor een belangrijk deel de vrijheid van bewegen. Problemen met het bewegingsapparaat kunnen dit functioneren ernstig beperken.
Dit is artrose
Dit is artrose

De elasticiteit

Kraakbeen is een uniek weefsel in het lichaam, doordat het geen bloedvaten en zenuwen bevat. Als gevolg daarvan is de toevoer van voedingsstoffen vaak onvoldoende. Wanneer kraakbeen onder een microscoop wordt gelegd dan doet het denken aan een spons. Maar als het gewricht in rust is, is het kraakbeen gevuld met vloeistof. Op het moment dat het gewricht een schok te verwerken krijgt of door druk belast wordt, dan verdwijnt de vloeistof uit het kraakbeen, net alsof in een spons wordt geknepen die gevuld is met water. Bij een gezond proces komt de vloeistof weer terug in het kraakbeen als de druk afneemt, echter bij een chronische overbelasting kan sprake zijn van een sterke productie van vrije radicalen. Deze vrije radicalen oxideren in de gewrichtsvloeistof de grote kraakbeenmoleculen waardoor het sponseffect afneemt; de vloeistof verdwijnt beetje bij beetje. Het sponsachtige weefsel wordt droog en breekbaar en verliest zijn elasticiteit. De steeds terugkerende schokken en wrijvingen tasten het droge kraakbeen steeds meer aan en na verloop van tijd verdwijnt het. De botuiteinden worden dan niet langer beschermd en het bot zelf wordt aangetast en begint te vervormen.

Pijn

Het gevolg is pijn, die er de oorzaak van kan zijn dat er steeds minder lichamelijke activiteit wordt verricht en die lichamelijke activiteit is nu net noodzakelijk om de gewrichten soepel te houden. Zo ontstaat een neerwaartse spiraal van degeneratie (veroudering en slijtage). Er kunnen zich nog andere symptomen of verschijnselen voordoen zoals ontstekingen, vervormingen etc. De reguliere medische aanpak is dan het voorschrijven van allerlei pijnstillers en/of ontstekingsremmers en mede als gevolg van allerlei bijwerkingen van deze middelen ontstaat een soort “roller coaster” van medicijnen. Goed voor de farmacie maar niet goed voor het dier. De gangbare medische opvatting is dat artrose onomkeerbaar (dus niet te genezen) is en dat alles wat men kan doen is het vertragen van de ontwikkeling ervan.

2 reacties op “Stop artrose bij honden, hoe Silicadogs hierbij helpt

    • Fred Post zegt:

      Hallo Chris wij adviseren 1 ml per 10 kilo lichaamsgewicht, zelf geef ik de voorkeur om in het begin iets over te doseren ivm makkelijker opname door de hond , dus zou ik in het begin (2 weken ) 6 ml geven .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *