SilicaHorse voor een Sterke hoefwand

SilicaHorse zorgt voor een sterke hoefwand.gezonde hoeven

SilicaHorse versterkt de hoefwand

Slijtage van de gewrichten wordt veroorzaakt door een degeneratie van het gewrichtskraakbeen (artrose). Om kraakbeen voortdurend te vernieuwen is het in SilicaHorse aanwezige silicium van wezenlijk belang. SilicaHorse zorgt voor een sterke hoefwand.

De reden waarom veel paarden worden beslagen zijn barsten, scheuren en brokkels van de hoefwand. Het idee erachter is dat de hoef ondersteund moet worden omdat zonder de hulp van de mens de hoef blijkbaar uitelkaar valt! Gelukkig kan de hoef prima zonder onze hulpmiddelen. Met de juiste bekapping en de juiste voeding zijn dit soort problemen goed te voorkomen en te verhelpen.

Barsten, scheuren en brokkels zijn aanwijzingen dat het paard z’n hoeven graag anders wil hebben of dat hij iets te kort komt. Geef het paard wat hij nodig heeft en z’n hoefwand stopt met brokkelen, breken en scheuren!

Groei en slijtage

Gedomesticeerde paarden krijgen meestal niet de kans hun hoeven genoeg af te slijten. Daarom moeten ze geholpen worden met een regelmatige bekapping om te voorkomen dat de hoefwand van onderen uit gaat steken en er een zogenaamde ‘draagrand‘ ontstaat. Op de draagrand komen krachten te staan waarop het hoornmateriaal niet berekend is. Het hoorn zal breken waar de hoefwand het zwakst is of waar de laterale krachten als het ware tegen elkaar aanbotsen: de toon.

Gebarsten-hoef
Gebarsten-hoef

De hoefwand groeit constant. En de groei van de hoef is onder ideale omstandigheden perfect afgestemd op de mate waarin de hoeven afslijten. Wilde paarden in een natuurlijke habitat leggen dagelijks lange afstanden af op zoek naar voedsel en water op harde, ruwe en droge ondergrond. Elke stap is een micro trim! De wilde paardenhoeven zijn kort en hebben een dikke en afgeronde hoefwand. Hun hoeven zullen zelden brokkelen of scheuren.

Wilde paardenhoef
Wilde paardenhoef

Zorg voor voldoende bouwstoffen

Om een sterke hoefwand te groeien heeft het paard behoefte aan voldoende bouwstenen in zijn voedsel. Zink en koper spelen een belangrijke rol in de aanmaak van keratine waaruit de hoefwand is opgebouwd. Maar ook een gebrek aan andere stoffen zoals lysine, methionine, vitamine B en omegavetzuren kan leiden tot een slechtere kwaliteit hoorn.

SilicaHorse helpt met het aanmaken van een sterke hoefwand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *