Silicium in het lichaam, en hoe het opgenomen wordt.

Siliciumzuur origins

In het lichaam komt ongeveer 7 gram silicium voor (1 gram / 10 kg). Silicium wordt alleen door het lichaam opgenomen in de vorm van siliciumzuur (gehydrolyseerde silicium), dat is biologisch opneembaar.

Silicium is het tweede meest voorkomende element op aarde. Het komt voor in verschillende concentraties in alle levende weefsels van dieren, mensen en planten. Ondanks dat er al veel onderzoek verricht is naar de rol die silicium in de biologie speelt, beginnen de wetenschappers eigenlijk nu pas inzicht te krijgen wat betreft de waarde van dit toch vaak genegeerde voedingselement

Opname siliciumzuur
Opname siliciumzuur

Silicium zuur wordt in de darm gevormd uit veelal silicaten in de voeding. Er wordt slechts een deel van de silicaten omgezet, zodat de biologische opneembaarheid beperkt is. In SilicaHorse zit opgelost silicium zuur en heeft dus een zeer hoge opneembaarheid. Nu is siliciumzuur een moeilijke en instabiele stof die snel uitkristalliseert (polymeriseert). De clou van SilicaHorse is dat het silicium zuur gestabiliseerd is, dus in oplossing blijft en daarom goed wordt opgenomen.

Organisch (natuurlijk) silicium is GEEN silicium zuur en moet dus een omzetting ondergaan naar siliciumzuur. Een deel wordt wel opgenomen. Echter om effect te krijgen moet er veel meer oplossing worden gebruikt.

Gehydrolyseerd silicium en natuurlijk silicium kunnen op hetzelfde moment niet dezelfde stoffen zijn, volgtijdelijk wel. Natuurlijk silicium wordt in de darm in zeer beperkte mate omgezet in gehydrolyseerd en dus opneembaar siliciumzuur. Je hebt er dus zeer veel van nodig in tegenstelling van SilicaHorse en SilicaDogs waarin al stabiel siliciumzuur aanwezig is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *