Jonge Paarden

Zwart veulen

Voordelen bij het jonge Paard

In tegenstelling tot wat er in z’n algemeenheid wordt gedacht, zijn er voordelen verbonden aan het trainen van jonge paarden om de nog niet volgroeide botstructuren te versterken.Het jonge paard is nog in de groei en tijdens dat groeiproces, heeft het botweefsel de mogelijkheid om tot een optimale sterkte te komen. Hoewel het als zodanig niet erkend wordt, is het bot een zeer dynamisch weefsel, dat continu bezig is zich aan te passen aan de krachten die erop worden uitgeoefend.

Silhouette op het strand

Training intensiteit

De vraag rijst hoe de juiste intensiteit en hoeveelheid training kan worden vastgesteld, zonder dat de botten van het paard beschadigd worden

De combinatie van de fysieke gesteldheid van het skelet van het paard en diëten die op wetenschappelijke gronden zijn samengesteld met het doel om niet alleen de vereiste ondersteuning te geven, maar ook zijn samengesteld op basis van eigenschappen die preventief de gezondheid van de botstructuur manipuleren.

Bio-opneembaar silicium in SilicaHorse bijvoorbeeld, is een essentieel mineraal waarvan wetenschappelijk is vastgesteld dat dit een elementair onderdeel is van een dieet waarmee voordelen te behalen zijn ten aanzien van de fysiologie van het paard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *