In gesprek met hoefsmid Jan van de Kuilen

jan van de kuilen, vraag het de hoefsmid

Jan van de Kuilen

SilicaHorse wordt gebruikt door veel hoefsmeden. Een van hen is Jan van de Kuilen, gediplomeerd (orthopedisch) hoefsmid en al 22 jaar in het vak. Jan is van nature niet zo goedgelovig maar van SilicaHorse was hij snel onder de indruk. SilicaHorse vroeg Jan hoe hij met dit product in aanraking is gekomen. Jan: “Ik ontdekte het bij Jessica van der Veen, een klant van me. Die gebruikte het voor haar paarden. Dat wist ik niet maar verbaasde me er al geruime tijd over dat die dieren een mooie hoefgroei vertoonden en sterke hoefwanden hadden. Dat vond ik bijzonder opvallend.”

Ernstige hoefklachten oplossen

Jan vraagt Jessica of hij SilicaHorse eens mag proberen bij een paard dat op extreem slechte hoeven staat. Een voet was al geheel ontschoend. Jan gaat verder: “Het dier had al enige tijd bij een bekende dierenartsen kliniek gestaan en herstelde gestaag. Dat ging me echter te langzaam. Ik wilde het proces wat bespoedigen” De hoefsmid dient het dier enige weken achtereen SilicaHorse toe en ziet tot zijn verbazing ook hier snel resultaat.

Het werkt écht

“Als hoefsmid kom ik natuurlijk wel vaker in aanraking met gezondheidsproducten voor paarden en ponys. De een nog veelbelovender dan de ander. Maar SilicaHorse….. dat maakte echt diepe indruk op me: het werkt écht.” Jan gebruikt het nu ook regelmatig bij andere paarden en de resultaten zijn elke keer weer verbluffend. Volgens de hoefsmid is SilicaHorse dè oplossing om paarden en pony’s op een natuurlijke wijze te helpen gezond te blijven.

Weinig nodig voor een goed resultaat

“Iedere hoefsmid zou het moeten aanbevelen bij paarden met slechte hoeven,“ gaat Jan enthousiast verder. Eenmaal per dag 1,5 ml SilicaHorse per 100 kg paard-gewicht is voldoende. Het verbetert de hoef- en gewrichtenstructuur. Die ervaring heb ik nu bij heel erg veel verschillende paarden opgedaan”.

We wisten het eigenlijk al maar nu weten we het zeker: Professionals kiezen voor SilicaHorse!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *